tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post4786781886615851133..comments2023-03-09T10:22:41.605+02:00Comments on Jurnal despre vin şi bucate: Până la urmă ce degustăm: strugurii sau lemnul?Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-87402392289172646622009-08-05T16:22:56.731+03:002009-08-05T16:22:56.731+03:00Să ştii că Tămâioasa vinificată în sec de către St...Să ştii că Tămâioasa vinificată în sec de către Stirbey nu mai este demult o noutate. Ei au facut-o prin 2006 cred. Am gustat-o şi eu şi nu pot spune că mi-a plăcut prea tare, mi s-a părut un contrast mult prea mare între gradul extrem de puternic de aromatizare specific soiului şi gustul foarte sec al vinului. Însă nici să rămânem ancoraţi în trecut nu cred că-i bine, gândeşte-te numai la ce greutăţi de tanini ar trebui să suporte obrajii şi gingiile noastre dacă am bea vin făcut după tehnicile palatabile acum 100 de ani! No, thank you!Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-8268452797241239492009-08-05T15:58:42.944+03:002009-08-05T15:58:42.944+03:00Ei, traiesc eu in alte vremuri. uneori uit ca vinu...Ei, traiesc eu in alte vremuri. uneori uit ca vinul, ca atatea lucruri, este prada timpului sau. Moda trecatoare se face simtita si aici ca peste tot. Nu numai gustul de stejar, dar si vinificarea in sec este o mare moda. Iata, citeam ca Stirbey pregateste o Tamaioasa sec...Peste 10 ani- vor face Cramposie dulce-baricata. Asta este- totul e relativ (modei).George Miteahttp://lucruribune.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-85360461253772797792009-08-05T11:44:25.246+03:002009-08-05T11:44:25.246+03:00Hehehe! Ăsta trebuia să fie titlul articolului: Tr...Hehehe! Ăsta trebuia să fie titlul articolului: Trăiască vinul de lemn! Inspirat.<br /><br />Acum nu trebuie să cădem în patima urii de baric, pentru că şi el are, săracul, rolul lui. Cei care-l folosesc cumpătat obţin adevărate minuni. Totul e să realizezi că sunt vinuri care au fost ucise de vinificator (oenocid) pentru un pumn de aşchii de lemn :-))Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-56757723563392021622009-08-05T11:16:10.110+03:002009-08-05T11:16:10.110+03:00Sunt de acord cu tine. Chestia asta seamana cu suc...Sunt de acord cu tine. Chestia asta seamana cu sucul de portocale rosii "de Sicilia"- a inceput cu un producator, dupa care toti si-au etalat aromele sintetice de portocale rosii- Red Orange Frenzy. La vin, din cate stiu baricarea in stejar(care nu-i o etapa obligatorie- ca doar nu toate butoaiele sunt din stejar) presupune un import de substante active de la lemn catre vin- substante ridicate in slavi de unii(ca sunt antioxidanti, ca vei trai 1000 de ani, etc). Acum, desigur, un vin care costa 7 lei- importat din Chile- excesiv baricat- trezeste in mintea taranului roman(asta e adevarata):"asta are gust de doaga". Vinul de doaga insemna ca orice aroma intriseca a vinului este "cucerita" de izul de baric(ori baric, ori brichete de stejar, ori te miri ce inventii or mai fi aparand). Dementa se extinde: acuma baricam si vinuri albe. Maine poimaine o sa scoata Vincon o "galbena de Odobesti" baricata. De ce nu, poate ii face un bine. Traiasca vinul de lemn, ca limba o avem deja.George Miteahttp://lucruribune.blogspot.com/noreply@blogger.com