tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post9184234065518544184..comments2023-03-09T10:22:41.605+02:00Comments on Jurnal despre vin şi bucate: Cum să te apropii de un nou soi de vin?Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-91071797022996943642009-10-08T11:01:49.377+03:002009-10-08T11:01:49.377+03:00Daca vreau sa cunosc tipicul unui soi, ma informez...Daca vreau sa cunosc tipicul unui soi, ma informez asupra originii si asupra producatorilor respectabili din regiunea cu pricina, si incerc sa fac rost de un vin apreciat, de regula nu foarte ieftin. Cam asta ar fi.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-90997095776167747972009-10-08T08:17:27.025+03:002009-10-08T08:17:27.025+03:00Sunt de acord ca fiecare vinificator face ce vrea ...Sunt de acord ca fiecare vinificator face ce vrea din strugurii lui, insa de aici si pana la moartea tipicitatii de soi... In fisa de evaluare OIV se puncteaza tipicitatea de soi, deci se pare ca nu este, inca, ceva de domeniul istoriei :-)<br /><br />Si daca vrei sa remarci ce anume aduce nou vinul de lumea noua, nu trebuie mai intai sa cunosti etalonul? La ce te raportezi altfel? Nu cumva ceea ce spui tu inseamna mai degraba crearea unui alt etalon dupa stilul celor din lumea noua?Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-56470832662352747992009-10-08T03:01:09.898+03:002009-10-08T03:01:09.898+03:00Acum si parerea mea:
George, in mare parte ai per...Acum si parerea mea: <br />George, in mare parte ai perfecta dreptate. O buna parte dintre vinurile de astazi sunt mai mult opera vinificatorilor, si mai ales in lumea noua. Dar gustul diferit al unui soi anume este dat si de arelul geografic in care este produs. De exemplu, Sauvignon Blanc-ul neo-zeelandez are acel gust tipic de "iarba" pe care nu-l mai intalnesti nicaieri. Si nu cred ca e vorba musai de stilul impus de vinificator, cat de zona in care este produs...si exemplele pot continua. Produsul final este undeva pe la mijloc, poate cu un plus la capitolul manipulare in cazul lumii noi.<br /><br />Alterarea tipicitatii este de urmarit, dar nu neaparat de apreciat. Pana la urma, totul depinde de gusturile fiecaruia. Prefer sa beau 3 Sauvignon-uri de Sancerre care sunt diferite (cu toate ca fac parte din aceeasi regiune) decat sa beau 3 chiliene care au acelasi coordonate gustative...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-15549472033445030682009-10-07T23:40:35.527+03:002009-10-07T23:40:35.527+03:00o sa-ti spun parerea mea: eu cred ca in ziua de az...o sa-ti spun parerea mea: eu cred ca in ziua de azi si cu tehnologia de azi(mai ales) tipicitatea de soi este "optionala". Ce vreau sa spun? Cred ca pana la urma unui specialist ii iese vinul cum vrea el(as trage o linie sub "cum vrea el", dar nu stiu cum:)), si nu cum este tipic(istoric). Apoi, cred ca mai ales in lumea noua- tocmai alterarea tipicitatii, obtinerea unui gust nou dintr-un soi vechi este ceva de urmarit.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.com