tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post2210397633909820572..comments2023-03-09T10:22:41.605+02:00Comments on Jurnal despre vin şi bucate: Prince Stirbey Crâmpoșie Selecționată 2008Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-82783651417661481292010-05-25T10:17:10.464+03:002010-05-25T10:17:10.464+03:00Din câte ştiu a apărut deja varianta 2009, pe care...Din câte ştiu a apărut deja varianta 2009, pe care şi eu abia aştept s-o încerc! Mulţumesc pentru vizită!Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-13445442689441357012010-05-25T00:12:49.365+03:002010-05-25T00:12:49.365+03:00l-am incercat duminica asta: http://vinuldeduminic...l-am incercat duminica asta: http://vinuldeduminica.blogspot.com/2010/05/cramposie-selectionata-2008-agricola.html in principiu cam aceleasi impresii, sa vedem cum a iesit cea din 2009 :) <br /><br />sunt curios si de cele doua vinuri pentru retail: Cuvee Ileana si Cuvee Constantin. ca tot a trecut 21 mai :)Bogdan Bocsehttps://www.blogger.com/profile/18277455429109803914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-8195753235929510202009-10-16T17:03:59.755+03:002009-10-16T17:03:59.755+03:00Si parerea mea este ca Prince Stirbey face in aces...Si parerea mea este ca Prince Stirbey face in acest moment cea mai buna Cramposie de la noi. Un vin sprintar si pretabil de cursa lunga, Cramposia aceasta are un echilibru tare fericit al aciditatii cu alcoolul, buchetul si corpul vinului. Cu alte cuvinte, e un vin prietenos, nu foarte intens parfumat, sec, usor, dar in acelasi timp un vin cinstit, care te rasplateste pe masura ce-l dai pe gat, cu o evolutie frumoasa la pahar (nu te lasa balta daca-l incepi la pranzisor si-l termini spre seara) care are toate coordonatele sa-l transforme din "vin de masa" intr-un companion drag, demn de o clasificare superioara.Razvanhttps://www.blogger.com/profile/00379036930546115440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-60486550378464381042009-07-06T22:28:25.299+03:002009-07-06T22:28:25.299+03:00@Anonim: multumesc de recomandare, am sa incerc ac...@Anonim: multumesc de recomandare, am sa incerc acest Sauvignon Blanc.Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-37588941544335200982009-07-06T22:24:43.020+03:002009-07-06T22:24:43.020+03:00Citând din articolul scris de Dr. Pușcă:
Soiul Crâ...Citând din articolul scris de Dr. Pușcă:<br />Soiul Crâmposie nu are productie de struguri constantã, oscilând de la 10.000 pânã la 20.000 kg/ha, în functie de conditiile anului respectiv. Strugurii sunt de mãrime mijlocie spre mare, conici, aripati, greutatea lor variind între 200 si 400 de grame. <br />În general, fãrã sã acumuleze mult zahãr, vechea Crâmposie româneascã a fost unul dintre cele mai apreciate soiuri. Vinurile obtinute din acest soi sunt, în general, vinuri cu multã prospetime si fructuozitate, amintind aroma strugurelui din care provine. Continutul în alcool este moderat si oscileazã între 9 si maxim 12%, iar aciditatea, destul de ridicatã, variazã între 3,5 si 5,8 g/l.<br />Crâmposia selectionatã dã productii mari (16.500 kg/ha) si constante de la an la an. Fatã de Crâmposia veche, care avea însusiri mixte, poroducând si struguri de masã de aleasã calitate, Crâmposia selectionatã este destinatã doar obtinerii vinului. Maturitatea deplinã a soiului Crâmposie selectionatã are loc în a doua jumãtate a lunii septembrie, când acumuleazã între 190 – 205 g/l zaharuri în must si o aciditate totalã medie de 5,0 g/l.<br />În general, tãria alcoolicã a vinurilor obtinute din soiul Crâmposie selectionatã este de 11,4 – 11,8% si o aciditate totalã de 4,5 - 4,7 g/l.Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-48994563917139765532009-07-06T22:21:12.631+03:002009-07-06T22:21:12.631+03:00incearca si Sauvignon Blanc de la Mulderbosch(Afri...incearca si Sauvignon Blanc de la Mulderbosch(Africa de Sud) - gasesti la VinexpertAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-84338992674894395282009-07-06T22:16:48.874+03:002009-07-06T22:16:48.874+03:00Ar fi curios de stiut daca Cramposia de Murfatlar ...Ar fi curios de stiut daca Cramposia de Murfatlar este "selectionata" sau nu. Oricum, inteleg ca intre cele doua e mai putina diferenta decat intre feteasca/feteasca regala. Cramposia "veche" era si un bun soi de struguri de masa, cum bine ai spus.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.com