tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post641689432198662062..comments2023-03-09T10:22:41.605+02:00Comments on Jurnal despre vin şi bucate: Cum se prezintă vinurile "serioase" în concurs?Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-15944416970532280622010-11-02T20:14:57.789+02:002010-11-02T20:14:57.789+02:00Multumesc de clarificare, Cezar, ma bucur ca ati p...Multumesc de clarificare, Cezar, ma bucur ca ati procedat corect cu probele.<br /><br />Dar totusi ma nelamureste rezultatul deloc scontat al unor vinuri atat de bune, cu complexitate serioasa. De fapt aceste vinuri pe care le-am mentionat nici nu sunt toate acelasi stil. Unele sunt mai cu fruct (cum e Cuvee Uberland), altele mai retinute, dar cu evolutie nemaipomenita la pahar. Ma mira rezultatul asemanator pe care l-au inregistrat.<br /><br />Dar Ciprian are dreptate, rezultatul unui vin la orice concurs este dat si de probele degustate inaintea lui, ca sa nu mai vorbim de vreme (presiunea atmosferica) ca ne rade lumea :-))Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-14115363035357764472010-11-02T17:42:24.180+02:002010-11-02T17:42:24.180+02:00George, să nu uităm că Davino n-a participat cu ce...George, să nu uităm că Davino n-a participat cu cele mai bune vinuri ale lor aici (Flamboyant, Davino Rezerva sau vreo ediție specială)!Cezarhttp://vinul.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-51184329547899337662010-11-02T16:31:38.552+02:002010-11-02T16:31:38.552+02:00Salut, Mihnea,
Mă bucur că ai ridicat problema, e ...Salut, Mihnea,<br />Mă bucur că ai ridicat problema, e corectă. Anul acesta, prin grija celor de la Federația Somelierilor, toate vinurile roșii (și cele de HoReCa și cele de retail) au fost deschise cu CEL PUȚIN 60 de minute înainte de servirea lor către juriu. Așa că problema s-ar putea pune doar în celălalt sens - ca nu cumva vinurile roșii de retail să nu fi fost dezavantajate. Dar nu cred, sincer să fiu, pentru că, după părerea mea, chiar și un vin de retail ar trebui să-și păstreze aromele timp de 60-80 de minute.<br />În plus, pentru a nu avea un juriu "fugărit" de numărul mare de probe, comisiile au avut de jurizat, în medie, cam 30 de vinuri pe zi. Nu e deloc mult pentru niște specialiști, ba chiar ne-au mulțumit pentru că astfel s-au putut concentra mai bine (și mai îndelung) pe evaluarea probelor.Cezarhttp://vinul.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-10640226613988089472010-11-02T16:01:29.508+02:002010-11-02T16:01:29.508+02:00Right, George. Exemplul cel mai bun l-am avut la A...Right, George. Exemplul cel mai bun l-am avut la Azuga, unde dupa cateva incercari, toate vinurile rosii imi miroseau la fel :)) Sau chiar miroseau la fel? :))Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-2639117914567067952010-11-02T15:53:06.262+02:002010-11-02T15:53:06.262+02:00Da' ce sa mai spui de Davino. A prins o medali...Da' ce sa mai spui de Davino. A prins o medalie de argint, pe ultima suta:)))<br />No' serios, una e cand deschizi sticla, urmezi ritualul, o incerci, vezi evolutia, te bucuri de ea. Cand vine pac-pac, la 1 minut proba, dupa vreo 10 iti piere tot cheful.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-84630046604272759292010-11-02T14:09:58.691+02:002010-11-02T14:09:58.691+02:00Asa este, Mihnea. Este vb de eterna problema la as...Asa este, Mihnea. Este vb de eterna problema la astfel de concursuri. Si motivul principal pt care eu, cel putin, nu sunt un fan al acestora. Se stie foarte bine ca intr-un concurs de genul asta vor fi avantajate vinurile moderne, fructuoase si care se deschid foarte rapid in pahar. Totul se face contra-timp, pe fuga, iar rezultatul nu reflecta decat cum se prezinta vinul la acel moment. Nu sta nimeni sa urmareasca evolutia unui vin mai serios la pahar in decursul a 2-3 ore.<br /><br />Pe de alta parte, nici nu putem avea pretentia ca vinurile serioase sa aiba un tratamentt privilegiat si sa beneficieze de intreg ritualul de care au nevoie. Pur si simplu, logistica si timpul nu permit asa ceva. Dar, vorba lui George, rezultatele de anul acesta sunt mult mai reusite decat anul trecut si hai sa ne bucuram ca se intampla astfel de evenimente pe plaiurile noastre dragi :)Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4990054078634939034.post-52217559678744063162010-11-02T12:35:38.753+02:002010-11-02T12:35:38.753+02:00Mda, big problem. Dar e posibil. Sunt cateva vinur...Mda, big problem. Dar e posibil. Sunt cateva vinuri care sunt supraevaluate, altele subevaluate. Dar e mai bine ca anul trecut, din punctul asta de vedere. Plus ca punctajele trebuie primite in ansamblul concursului, nu individual. Or fi unele medaliate cu aur bune, dar nu atat de bune(90+.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.com