miercuri, 2 ianuarie 2008

Pompă de vidare pentru vinuri boiereşti


Am cumpărat recent o pompă de vidare a sticlelor cu vin şi pot spune sincer că este o unealtă grozavă! Acum pot păstra sticlele cu vin deschise chiar la temperatura camerei, fără a mai fi îngrijorat că se pierde buchetul sau că se acresc (aşa cum am păţit-o din păcate cu câteva vinuri de bună calitate).


Nu mai trebuie să aştepţi ca vinul să ajungă la temperatura corectă după refrigerare, îl poţi savura imediat! Mare invenţie!

Producătorii susţin că vinul poate fi păstrat astfel de la 2 zile până la 2 săptămâni în funcţie de tipul şi de vechimea acestuia. Eu am încercat cu un Shiraz (The Hedonist) şi cu un Cabernet de la La Cetate Tezaur 2004 şi pot spune că şi-au păstrat calităţile frumos mai multe zile.

Tip: dopul trebuie să fie curat pentru ca vidul creat să fie eficient! De asemenea, pompa nu trebuie spălată, întrucât se curăţă şi pelicula de vaselină din interior, producând o înţepenire a pistonului. Mai multe detalii pe site-ul producătorului.
Blog Widget by LinkWithin