marți, 14 iulie 2009

2005er Bernkasteler-Kueser Weisenstein Riesling Spatlese

Oau, ăsta da nume de vin! Scurt, sonor, ușor de reținut :-) Ei bine, n-avem ce face, ăștia-s nemții: nume lungi, lucruri bune.

Comparativ cu celălalt riesling comentat acum câteva zile, aveam acum de-a face cu un exemplar din cealată regiune faimoasă din Germania, și anume Mosel-Saar-Ruwer. Vinul este produs de DRK-Sozialwerk în Bernkastel-Wittlich, este demidulce și are 11% alcool. Strugurii sunt culeși la un grad de coacere mai avansat față de primul (avem aici un Spatlese fata de Kabinett), deci vinul de față se pretează, cel puțin teoretic, la învechire. Dacă o fi așa, n-o să aflați de la mine, pentru că am făcut o pasiune pentru riesling și rup tot!

Vinul are o culoare aurie superbă, un nas puternic dar fin de miere, citrice și tușe minerale, completate de vagi note florale, un atac blând care învăluie gura în senzații dulci, mieroase, punctate de aromele citrice, completate de un final pe măsură, elegant. Un vin foarte plăcut, deși nu se ridică la înălțimea rieslingului de la Dr. Thanisch produs chiar în aceeași regiune.

Blog Widget by LinkWithin