joi, 15 octombrie 2009

Prince Stirbey Sauvignon Blanc 2008

2008 nu a fost un an de excepţie pentru Sauvignon Blanc la Stirbey, vinul reflectând destul de bine condiţiile climaterice ale anului. Cu toate acestea, aşteptaţi-vă să întâlniţi în pahar un vin suficient de aromat, cu nuanţe florale, de drojdie şi puţin ierboase, un gust plăcut şi un final mediu spre lung, proaspăt, accentuat şi de uşoara perlaţie a vinului.

Aşa cum spuneam şi într-un articol mai vechi, 2008 a însemnat pentru Sauvignon Blanc un vin ceva mai lejer, mai degrabă floral, şi mai puţin citric. Deşi, dacă e să dăm crezare creatorului acestor vinuri, Oliver Bauer, chiar şi acest soi va beneficia substanţial de o îmbătrânire la sticlă. Rămâne de văzut, am să pun o sticlă în pivniţă pentru asta!

Merge de minune cu paste cu creveţi şi usturoi presărate cu pătrunjel, care face pereche extraordinară cu aromele din vin. Simplu de preparat, grozav de degustat! Pentru că, în fond, asta contează, nu?

2 comments:

Anonim spunea...

Sa inteleg ca v-am facut curios cu experienta mea negativa descrisa in comentariul de la postul anterior si ati cumparat pentru o experienta comparativa o sticla din vinul respectiv? :)

Imi puteti spune de unde l-ati cumparat, m-ati facut curios sa mai incerc o sticla.

Mihnea Mironescu spunea...

Nici pomeneala, am deschis sticla acum 2 zile, dar n-am apucat sa scriu despre ea! Vinul il luasem direct de la crama, deci nu va pot ajuta prea mult. Insa Stirbey vinde online si expediaza direct de la crama, deci calitatea trebuie sa fie ideala tinand cont de temperatura de afara.

Blog Widget by LinkWithin