duminică, 10 ianuarie 2010

Jacob's Creek Shiraz Reserve 2006

Am cumpărat acest vin dintr-o eroare, intenționând să iau, de fapt, Shirazul Bin 50 de la Lindeman's (mulţumesc lui Alin pentru corecţie, aş fi greşit a doua oară, duh!) degustat și apreciat de noi nu foarte mult timp în urmă la Ginger. Dar asta a fost să fie, am luat o sticlă de Shiraz simplu promoția 2007 și un mai șmecheră, Reserve, din 2006. Prima nu mi-a plăcut cine știe ce, așa că n-am notat impresiile pe hârtie.

Sora ei mai mare și cu sânge albastru produsă din struguri aleși unul și unul bla bla bla - știți deja povestea - are ceva alcool în vine, cam 14,5% și o culoare roșie granat frumoasă și intensă, miroase ca un vin australian, adică puternic, a prune și piele cu note de mirodenii, are un gust intens și plin, cam concentrat, de prune, cireșe amare și poate vișine, care continuă și în finalul lung, piperat. După ce respiră o vreme, notele de piele și mirodenii sunt acompaniate și de note puțin dulci și de vanilie, care nu dau deloc rău la imaginea de ansamblu. Un vin bun, nu neapărat idealul meu de shiraz, dar de încercat, mai ales pe timp de iarnă. Nu cred c-am plătit mai mult de 50 de lei pe el la Real.

3 comments:

alibus spunea...

Vad ca o tii din eroare in eroare. 50 Bin-ul era de la Lindemans nu de la Penfolds :))

Mihnea Mironescu spunea...

Of, dacă memoria asta mă înşeală... :-) Mersi, am corectat în text şi la mine în cap!

Razvan spunea...

Da, bun, fin, incercat si de mine la Casa Iancului, pe medalion de mistret cu funghi porcini :) L-as fi vrut oleaca mai consistent in corp, dar, la banii astia nu poti sa le ai pe toate - de aceea au mers doua sticle in loc de una!

Blog Widget by LinkWithin