Prune și cireșe se contopesc cu notele de piele, poate și ceva smeură sau căpșuni în fundal, care se ițesc mai degrabă în finalul mediu spre lung. Vinul este proaspăt și cu tanini fini, ce completează frumos aromele de fruct, piele și notele estompate de tutun ce se simt mai mult retronazal. Deși de lume nouă, vinul are o finețe aparte, ce-l distinge de "cocotele" parfumate cu care ne-a obișnuit acest stil. Nu aduce totuși o complexitate deosebită sau vreo evoluție spectaculoasă în pahar.
Pentru a crea acest vin, producătorul chilian culege strugurii manual, îi sortează și-i desciorchinează cu atenție, apoi îi supune unei macerații carbonice în cuve deschise (stil Beaujolais nouveau). Boabele sunt zdrobite apoi cu picioarele în stil tradițional, iar vinul este maturat, după încheierea fermentării, în butoaie noi de stejar franțuzesc timp de 12 luni. Mai multe despre vin aici.
La noi prin Cramele Recaș începând cu 70 de lei sticla.
0 comments:
Trimiteți un comentariu