vineri, 7 august 2009

O cocotă chiliană

Imaginați-vă o cocotă fardată strident, cu un râs gălăgios, molipsitor, vesel, îmbrăcată colorat și destul de modernist, făcându-ți cu ochiul când privirile vi se întâlnesc întâmplător. Aveți în fața ochilor imaginea? Atunci n-o să vă fie greu să vă imaginați Cabernetul Sauvignon 2006 al chilienilor de la Errazuriz.

Vinul sare literalmente din pahar și-ți înfige în nas dopuri de fructe negre (mure), piele și eucalipt, pătează paharul cu ruj de un roșu puternic cu reflexii granat, îți acoperă gura cu un sărut blând, dar intens de fructe, te ghidează ușor dar ferm spre finalul lung, cam ostentativ, cu iz de lemn, piele și fructe. Tanini fermi, așa cum te-ai aștepta de la un astfel de personaj.

Dacă vă doriți un astfel de vin onest, fără ascuzișuri, unde primești exact ceea ce plătești (47 RON), fără neînțelegeri sau chestii sofisticate, atunci acest vin poate fi o opțiune. Altfel...

4 comments:

andreiard spunea...

ce stil, domnule, ce stil! :-) place la mine

Mihnea Mironescu spunea...

Să știi că mă gândeam la tine în timp ce scriam drăcia asta! Însă chiar asta mi-a venit în minte când am mirosit prima dată vinul: un vin fără ascunzișuri, pe față, cam ostentativ și foarte țipător. De aici până la imaginea de cocotă e foarte, foarte puțin...

ciprian spunea...

exact de vinurile astea fardate fug eu:)

prea mult fruct, prea mult baric, prea mult, prea mult...de obicei astea sunt tertipuri pentru a ascunde lipsa de complexitate a unui vin. Dar, ma rog, de gustibus...

Mihnea Mironescu spunea...

Scuze pt răspunsul întârziat, a picat sărmanul ADSL în abisuri şi nu şi-a mai revenit... Allah să-l aibă în pază!

Este într-adevăr păcat că dintr-un aşa de climat şi din viţă de vie neatinsă de filoxera chilienii nu pot să scoată decât astfel de vinuri. Mă rog, cea mai mare parte a lor. Poate că sunt pur şi simplu setaţi pe exportul de vin spre SUA şi alte pieţe, care cer un astfel de stil de vin. Păcat.

Blog Widget by LinkWithin