luni, 22 februarie 2010

Feteasca Neagră de la Recaș, întruparea 2008

Sâmbătă după-amiază, după o plimbare în parcul Carol pe o vreme superbă după mohorala din ultima vreme, am descins în magazinul Arte&Vino pentru o scurtă aprovizionare. Ocazie cu care l-am cunoscut și pe somelierul și co-acționar al magazinului, Marian Timofti. După ce mi-a oferit cu amabilitate spre degustare 2 ediții ale Feteștii Negre de la Crama Basilescu, cea din 2008, pe care o mai degustasem în urmă cu ceva timp, și cea încă neîmbuteliată, din 2009, am decis să încerc și Feteasca de la Recaș, din gama de lux La Putere, care s-a bucurat de ceva reclamă în ultima vreme.

Spre deosebire de feteștile Cramei Basilescu, care provin din vii vechi de 40 de ani, după cum mi-a povestit Marian Timofti, și care aveau o culoare extrem de intensă, care murdărea paharul, și un gust corpolent, plin, dar mai puțin complex, cu tanini duri, dacici, Feteasca de Recaș ni se arată într-o robă elegantă de culoare roșie intensă cu accente granat, cu o aromă intensă (dar cam de lumea nouă) de prune uscate și vișine și note de lemn, ce se regăsesc în gustul intens, cu tanini moi, și în finalul lung, plin de fruct și puțin condimentat (piper). Un vin plăcut, modernist, un excelent acompaniament la masă.

Vinul este un cupaj de 85% fetească din 2008 și 15% fetească din 2009, cam scump totuși pentru ceea ce oferă la cei 58 de lei la cât se vinde.

Aici puteți citi și evaluarea de la Vinul.ro a acestui vin, de la care am șutit imaginea!

5 comments:

George Mitea spunea...

58 s-a facut?
Ramasesem pe la 45. Cam mult. Inca putin si ajunge Purpura valahica(la pret)

Mihnea Mironescu spunea...

58 e la Arte&Vino, care nu-i printre cele mai ieftine. La unele vinuri este chiar si peste Vinexpert, care mi se pare cel mai scump.

George Mitea spunea...

Am primit un catalog de la Recas. Are pretul de 32 de lei. Dar probabil e de anul trecut. Desi, nu vad de ce s-ar majora atat de mult. Asta te cam pune pe ganduri.

Mihnea Mironescu spunea...

Vreau si eu un contact direct de la Recas, imi lipseste tare mult.

George Mitea spunea...

Eu le-am trimis un mail catre adresa de contact de pe site. Mi-au raspuns foarte promt.

Blog Widget by LinkWithin