joi, 10 ianuarie 2008

Marques de Caceres Reserva - Rioja 2001

Din nou unul din soiurile care m-au impresionat extrem de plăcut în această toamnă: Rioja! Am făcut cunoştinţă cu acest soi în Israel şi îi sunt recunoscător colegului meu care mi l-a recomandat călduros. Şi a doua oară când încerc un Marques de Caceres Reserva, cu acelaşi rezultat: excelent!

Un vin cu o culoare rubinie cu tente brune, cu aciditate bună, cu arome de fructe (cireşe negre?) şi tente de vanilie, cu un finish lung şi plăcut. Medium body. Tanini fermi, care conferă structură vinului. Aromă extrem de plăcută, fructată.

Gust parfumat care dă impresia de dulceag. Extraordinar!

Corecţie 12/02/2009: strugurii din care este făcut acest vin aparţin soiului Tempranillo, el provenind din regiunea Rioja Alta. Mulţumesc lui Alibus pentru că mi-a atras atenţia asupra acestei erori grosolane!

3 comments:

alibus spunea...

Salut Mihnea,

Sunt sigur ca ai cunostinte mai vaste ca mine in domeniu, permite-mi totusi sa fac o observatie. Din cate stiu eu Rioja este o zona si nu un soi. Eu imi amintesc chiar ca am baut un vin alb cu acest DOC pe eticheta desi am auzit ca cele rosii sunt port-drapelul acestui areal.

Numai bine!

Mihnea Mironescu spunea...

Este foarte adevărat, nu ştiu la al câtelea pahar am scris comentariul :-) Noroc cu cititorii atenţi! M-am uitat chiar acum în excelul în care îmi notez vinurile, şi la cel despre care vorbim este trecut ca soi Tempranillo (duh!), iar ca regiune Rioja Alta. Scuze pentru confuzarea cititorilor.

Mihnea

alibus spunea...

:)

aaa...si te astept scrieri noi :).

Numai Bine!

Blog Widget by LinkWithin