joi, 7 februarie 2008

Fergusson Yarra Valley - Cabernet Sauvignon 2001


Încă un vin australian cumpărat de anul trecut şi scăpat de la gâlgâire. Este un vin din Yarra Valley, podgoria Yarra Glen de numai 10 ha, unde producătorii Peter and Louise Fergusson deţin şi un restaurant de calitate, care pare a fi mai renumit chiar decât vinul produs acolo! Se pare că băieţii au făcut din afacerea asta cu podgoria o atracţie turistică: vii matăluţă pe la noi să troscăi un vinişor, şi las c-avem noi grijă de matale -- o cârciumă de mare clasă, un view beton, un canguruţ de bonton acolo-şa, că de-aia Australia şi nu Rahova -- tot tacâmul. Oare pe când şi pe meleaguri mioritice aşa o schemă?

Culoare roşie cu tente cărămizii închise, limpede. Nas foarte puternic care evadează din pahar - după cum ne-au cam obişnuit vinurile din lumea ceva mai nouţă, arome de mere coapte şi prune. Gust plăcut, catifelat, cu tentă de prune şi note de stejar. Un vin rotund, tanini foarte echilibraţi, acidiate puţin cam mare iniţial, care dispare după ce vinul respiră puţin. Post-gust lung.

Vinul nu rezistă prea bine după deschidere, chiar şi vidând imediat sticla între pahare. Preţ: 20 EUR. Nu-i un vin rău, însă nu l-aş recomanda unui amic.
Blog Widget by LinkWithin