luni, 29 iunie 2009

Măiastru Merlot 2008 de la Crama Oprișor

Mărturisesc de la bun început, ca să nu iasă vorbe, că am primit această sticlă de Măiastru chiar de la Crama Oprișor pe post de cadou câștigat de mine în urma participării la evenimentul Riedel despre care am scris mai demult. Să fie primit!

Discutăm despre un vin dintr-o gamă entry-level a celor de la Carl Reh, pe are o putem găsi pe la 16-19 RON în Metro, deci nu ne așteptăm la prea multe, corect? Ei bine, nu chiar.

Vinul are o culoare extrem de intensă, "murdărește" paharul, un nas intens cu care ne-au obișnuit deja cei de la Oprișor cu note puternice de vișine și cireșe negre super coapte, gust intens fructat de vișine și fructe de pădure, tanini zvelți dar bine integrați, un vin foarte proaspăt pe finalul mediu spre lung, care-l recomandă pentru mesele mai lungi (atenție totuși la cele 14,5% vol de alcool!). Este practic un preview al mult mai sofisticatului Merlot din gama La Cetate, dar fără baricare.

Sunt impresionat de rezultatul obținut de cei de la Oprișor pentru un vin din acest palier de preț. Well done! Ce-i însă destul de ciudat este că nu poți afla nimic despre noile game de pe website-ul celor de la Carl Reh/Crama Oprișor, deși nu vorbim aici de o gamă chiar nouă. Chiar să o considere ei o rufă murdară care se ține departe de ochii vecinilor?
Blog Widget by LinkWithin