luni, 3 august 2009

Prince Stirbey Negru de Drăgășani 2006

Stau și mă întreb cum de mi-au scăpat până acum descrierile unor vinuri pe care le tot încerc și pe care le consider ca făcând parte din patrimoniul viticol românesc. Mă refer la Novac și la Negru de Drăgășani, ambele produse de Agricola Stirbey chiar în arealul lor tradițional, Drăgășani.

Vinul este destul de reținut în pahar, dar dacă-l agiți oleacă se trezește la viață și te bucură cu mirosuri de fructe roșii (vișine) și negre presărate cu note puțin dulcege (datorate cel mai probabil vaniliei de la lemnul de stejar), are un corp mediu și rotund și gust de vișine, tanini ușori și un final mediu fructuos, puțin condimentat, cu vagi note de lemn. Aciditatea destul de ridicată îl recomandă (și) ca vin de gastronomie.

Părerea producătorului: "Acest soi de vin roșu de Drăgășani dezvoltă o aromă excepțională de mure, porumbar și vișine. Se prezintă cu o culoare adâncă roșu-rubinie, tanin fin și o aciditate bună. Este acompaniamentul perfect pentru carnea de vânat și grătare. Pe lângă faimoșii lui “colegi internaționali “, acest vin dovedește multă personalitate proprie și caracter și arată potențialul bogat al soiului și al regiunii."

Abia aștept versiunea 2007!

2 comments:

George Mitea spunea...

Le-ai comandat online sau ai tras o fuga pana in "Oltenia profunda"?

Mihnea Mironescu spunea...

Online, of course! :-)

Însă eşti destul de pe-aproape cu fuga în Oltenia, ne tot căznim să ne punem de acord să facem o incursiune la Stirbey. Sper să reuşim să ajungem până începe culesul....

Blog Widget by LinkWithin