miercuri, 8 iulie 2009

Mustoasă de Recaș 2008 - Limited Release

Am încercat pentru prima dată acest vin pe undeva prin primăvară la unul din primele grătare din sezon, însă nu pot spune că s-a potrivit prea bine. Însă vinul mi-a mirosit destul de bine și am decis atunci c-am să-l mai încerc. Asta am și făcut. Am dat un ocol pe la magazinul Recaș din spatele liceului Șincai (unde era o temperatură de 27 de grade înăuntru) și-am ridicat o sticlă. Pe care am perforat-o azi. Și iată ce zăcea înăuntru:

Un vin cu un nas proaspăt de intensitate medie, citric și cu note de soc, cu un gust lejer de pere, miere și note minerale, puțină perlație, și un final citric mediu spre lung. Restul de zahăr - căci vorbim despre un demisec aici - echilibrează plăcut ansamblul, fără a ieși în evidență. Vin plăcut, de vară, pe care l-am asortat cu rezultate destul de bune cu un pui cu salvie și lămâie preparat după rețeta lui Radu.

Și acum mă grăbesc să trag un ochi pe blogul lui Cezar de la vinul.ro, care a degustat acest vin săptămâna trecută. N-am vrut să trișez, așa că nu i-am citit notele de degustare înainte să scriu acest articol. See ya!
Blog Widget by LinkWithin