duminică, 23 noiembrie 2008

Helmut Hanka Riesling Kabinett 2006

Primul meu riesling din regiunea Rheingau s-a dovedit de o prospeţime surprinzătoare. Culoare galben pai limpede, cu uşoară perlaţie. Nas intens mineral cu note de miere şi florale. Gust cu dominantă grapefruit care se simte şi pe final, note de miere. Structură solidă, aciditate plăcută ce dă prospeţime vinului, ajutată şi de uşoara perlaţie. Final lung fructat şi proaspăt.

Vinul este vinificat în sec, are un conţinut de 12,5% vol. alcool şi vine într-un ambalaj original, cu striaţii pe gâtul sticlei.

Dar cine este producătorul? Podgoria Helmut Hanka este o afacere de familie de 7,5 hectare de viţă de vie cultivate în satele Johannisberg, Winkel, Geisenheim şi Rüdesheim din regiunea Rheingau. Vinurile se îmbunătăţesc în interiorul unei străvechi pivniţe, care permite maturarea Rieslingului de Rheingau şi a Spätburgunder-ului tipice, datorită condiţiilor climatice favorabile în acord cu îmbătrânirea blândă şi grijulie. Există şi un bar lângă podgorie unde oaspeţii pot petrece câteva ore extrem de plăcute.
Blog Widget by LinkWithin