miercuri, 8 iulie 2009

Crama din salină

Parcă în ciuda pesimismului nostru neaoş vizavi de soarta turismului românesc şi a neîncrederii în viitorul vinului de pe plaiurile mioritice, am găsit pe net o prezentare a unei altfel de crame: crama din salină.

Este vorba despre salina Praid din judeţul Harghita în incinta căreia, la 80 de metri sub pământ, a luat naştere Galeria Vinurilor Europene, într-un decor nemaipomenit.

Nu ştiu dacă şi turiştii individuali sunt bineveniţi, pe pagina lor de prezentare fiind descrisă doar oferta pentru grupuri, însă această cramă inedită adaugă fără discuţie un element de valoare pe harta turistică a României.

P.S. Dacă a vizitat cineva salina sau are mai multe informaţii despre ea, îl rog să mă contacteze.

4 comments:

Unknown spunea...

ma intreb daca aerul din salina nu influenteaza degustarea vinului, mai ales a mirosului. Dar banuiesc ca numai cineva care a fost acolo ar putea sa spuna.

Mihnea Mironescu spunea...

Este foarte adevărat, şi eu mi-am pus exact aceeaşi întrebare. Ei scriu în prezentare că tocmai atmosfera salină ar contribui la îmbunătăţirea experienţei de degustare, dar cine ştie? Eu sincer sunt tare curios!

alibus spunea...

Cred ca toti ne-am gandit la asta.
Dar mie de exemplu, care amporniri rinito-alergice, cred ca mi-ar face bine. :))

Mihnea Mironescu spunea...

@alibus: desigur că ne-am găndit cu toţii la asta. Suntem, după cum inspirat spunea George Mitea într-un comentariu pe blogul lui "Observ ca suntem un grup mic dar organizat: ne citim intre noi. De fapt, numai noi ne citim :)."

http://lucruribune.blogspot.com/2009/06/intr-una-din-zilele-saptamanii-trecute.html#comments

Blog Widget by LinkWithin